Skip to content

POH Welzijn

Een Praktijkondersteuner Huisarts (POH) Welzijn is een professionele zorgverlener  die zich richt op het welzijn en de sociaal-maatschappelijke aspecten van patiënten. De rol van een POH Welzijn werkzaamheden zijn gericht op het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn van patiënten, met speciale aandacht voor de sociale, psychologische, en leefstijlaspecten van hun gezondheid.

Middels  een uitgebreid gesprek (4 Domeinen-gesprek) samen met de patiënt ontdekt de POH welzijn waar een patiënt hulp bij nodig heeft op verschillende leefdomeinen die van invloed kunnen zijn op de medische klacht waarmee deze patiënt vaak bij de huisarts komt. 

Huisartsenpraktijk Averroes is aangesloten tot het programma Krachtige Basiszorg, waarmee we extra tijd en aandacht hebben voor onze patiënten. 

Krachtige basiszorg is gericht op het verminderen van gezondheidsongelijkheden, het verbeteren van de toegang tot zorg, het verhogen van de gezondheidsgeletterdheid, en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. Het is een holistische benadering die zich richt op het welzijn van de hele gemeenschap

pohw